Latest Blogposts

Ik weet niet wat ik deze week op Facebook of Instagram moet zetten

Ik heb een super simpele tip voor als je deze week (met het prachtige weer!) niet weet wat je op Facebook of Instagram moet zetten. Als je het leest, denk je vast waarom ben ik hier zelf niet opgekomen.

Ik had afgelopen maandag een coachsessie bij een klant in de winkel. Lekker rustig op maandagochtend voordat de winkel open gaat. We liepen wat uit, maar dat kon best, want het 1e half uur op maandag was het toch nooit druk.

Ongeduldige klanten die naar binnen wilden

Deze maandag dachten de klanten er anders over. Zal wel door het weer komen. Om 12.45 stonden de 1e al voor de deur. Ze wilden zo graag naar binnen dat ze zelfs ongeduldig op de ramen gingen tikken. Haha geweldig, zo zie ik het graag!

Terwijl wij nog gauw even de laatste Facebook advertenties maakte stond het inmiddels vol in de winkel. En de een na de ander kocht ook echt wat. Niks geen rustig begin van de maandagmiddag.

Maak het je klanten makkelijk

De één zocht jurkjes die ze met deze hitte naar haar werk aan kan. Ze had wel genoeg jurkjes voor op vakantie, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor het werk. De ander zocht mouwloze tops om haar buik te verhullen en weer een ander jurkjes voor ‘s avonds op vakantie.

Deze dames zijn vast niet de enige die hier naar op zoek zijn. Hoe gaaf is het als jij deze items voor ze op een rijtje zet en ze daarmee verleid om naar je winkel te komen. En datzelfde kan je natuurlijk ook doen voor de heren of voor kinderen.

In deze video geef ik je een heleboel ideeën.

 

 

Maak bijvoorbeeld een Facebook of Instagram bericht met:

 • 5 leuke jurkjes die je met deze warmte naar je werk aan kan
 • 3 lekkere outfits die je in het vliegtuig kan dragen
 • 4 jurkjes om ‘s avonds te dragen tijdens je vakantie
 • 6 mouwloze tops die je buikje verhullen

Voor de heren:

 • 5 shorts met extra veel zakken
 • 4 zwemshorts met een gave print
 • 3 shirts waarin je extra bruin lijkt

En voor de kinderen:

 • 5 opvallende shirtjes waardoor je kind opvalt in een pretpark
 • 3 lekkere setjes voor de autorit naar je vakantiebestemming
 • 6 super schattige rompertjes waarin je baby'tje de show steelt met dit mooie weer

Hoe zet je deze items op Facebook of Instagram?

Je kan een aantal dingen doen.

 1. Maak in bijvoorbeeld Canva een afbeelding waarop je 3 personen naast elkaar zet.
  Hier heb ik 3 jurkjes met een kort mouwtje van Expresso gepakt die je prima kan dragen naar je werk. Door er nummers bij te zetten kan ik vervolgens een vraag stellen. Bijvoorbeeld "welk jurkje vind jij het leukst?" Hierdoor krijgt het bericht waarschijnlijk veel reacties wat zowel op Facebook, als op Instagram enorm goed is voor je bereik. Hoe meer mensen reageren, hoe meer mensen je bericht zien.

 2. Maak een diashow waarin je de items 1 voor 1 voorbij laat komen.
  Op Facebook kan je de diashow maken terwijl je een bericht maakt. Op Instagram heb je een extern programma nodig. Ik gebruik zelf hiervoor meestal het programma Make a Gif (computer) of Giphy (computer & app).

  Met Make a Gif kan je de diashow downloaden als video (mp4). Die kan je vervolgens op Instagram zetten. Daarnaast kan je 'm ook downloaden als Gif en dan kan je 'm ook nog als plaatje uploaden in je nieuwsbrief. Je hebt dan een diashow in je nieuwsbrief.

  Als je Giphy op de computer gebruikt kan je ook foto's uploaden. Nadat je je diashow hebt gemaakt kan je 'm rechtstreeks plaatsen op Instagram. Giphy heeft ook een app, daar kan je helaas alleen van video's een Gif maken.

 3. Zet meerdere foto’s in 1 bericht.
  Dit kan zowel in Facebook als in Instagram. Dat het met Facebook kan weet je waarschijnlijk wel, maar op Instagram kan dit dus ook. Je kan tot 10 foto's in 1 bericht zetten.

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “Ik weet niet wat ik deze week op Facebook of Instagram moet zetten

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.