Latest Blogposts

De no. 1 reden waarom het jouw modezaak niet lukt om klanten te krijgen via Instagram (en hoe je dit oplost)

Je hoort van modezaken om je heen dat zij continue klanten krijgen door Instagram. Als je op hun Instagram account kijkt zie je dat ze meer dan 1000 volgers hebben. Vaak zelfs 2000, 3000 of meer....

En jij denkt: "Hoe doen ze dit?"? Jij bent al blij zijn als je 3 likes op je bericht krijgt en verder dan 400 volgers kom je niet. Als er een keer 2 bijkomen ben je al blij.

Wat doe jij verkeerd waardoor het bij jou niet lukt? De dingen die je plaatst zijn toch best leuk? Waarom krijg je er dan amper volgers bij? Waarom reageert en liked er amper iemand? Waarom komen er bij jou geen mensen naar je winkel door je Instagram berichten?

Ik snap je frustratie. Je bent namelijk echt niet de enige bij wie Instagram blijkt steken op een handjevol volgers. En ook niet de enige die nauwelijks klanten krijgt door Instagram.

Er is 1 hele belangrijke reden waarom het jou (nog) niet lukt.

k laat je zien wat dat is èn ook hoe je dit oplost. Als je mijn tip opvolgt zal je zien dat ook jij veel meer volgers krijgt. En nog veel belangrijker: een heleboel klanten dankzij Instagram.
Klik hier om je gratis aan te melden

Verplaats je eens in je volgers: wat zou jij leuk vinden om te zien?

De meeste mensen zitten op Instagram omdat ze nieuwsgierig zijn naar wat een ander doet. Kijken wat Pietje gedaan heeft en kijken wat Jantje gedaan heeft. Pietje heeft een leuke foto's geplaatst van z'n verjaardag gisteren (we willen allemaal weten wie er ook was) en Jantje een filmpje van een weekendje weg (om jaloers van te worden, dat willen we ook!).

We willen dus vermaakt worden. Mee kijken bij anderen.

En wat doen de meeste modezaken op Instagram?

Die plaatsen alleen maar foto's en filmpjes met kledingsetjes. Elke dag weer...

Zeg nou zelf, dat is toch hartstikke saai? Veel te veel van hetzelfde.

En bij de meeste foto's en filmpjes valt er niets te lachen, ze zijn niet grappig en ze zijn ook niet zielig. We voelen er weinig bij en daarom doen we niets met de berichten. We liken niet en we reageren niet. Niet omdat we het niet leuk vinden, maar we worden niet getriggerd om er iets mee te doen.

Vind je het dan gek dat je zo weinig likes en reacties krijgt? Nee dus! En nu snap je waarschijnlijk ook waarom je zo weinig nieuwe volgers krijgt? Er gebeurt te weinig, het is gewoon saai.

De oplossing is eigenlijk heel simpel: je moet je volgers gaan vermaken

Je moet ze veel meer betrekken bij je winkel, laten zien wat er zoal op een dag gebeurt, ze aan het lachen maken als er iets grappigs is gebeurt, ze laten mee leven als er iets minder leuks is gebeurt.

Neem ze mee op inkoop, laat zien hoe jullie stapels dozen verwerken, film als het druk is in je winkel. Zorg dat de kijker om je moet lachen, vertel tegen de camera als iets minder gaat, vertel na het inkopen hoe leuk een collectie was.

En daar tussendoor laat je je setjes zien. Met foto's en nog beter, met filmpjes. Want met filmpjes kan je veel meer emoties laten zien. Als jij super enthousiast bent over iets ziet de kijker dat en wordt ook eerder enthousiast.

Hierdoor gaan je volgers meer liken en reageren en krijg je vanzelf meer volgers

Geloof me: dit vinden je volgers veel leuker om te zien en je zal zien dat ze dan veel vaker uit zichzelf gaan liken en reageren. Ook op de berichten met setjes. En omdat ze zo betrokken zijn bij je winkel en jou en je personeel nog leuker vinden komen ze ook veel vaker bij je langs.

 

Gratis Instagram challenge voor modewinkels - 8 t/m 11 november 2021

Ontdek 4 simpele strategieën die er voor zorgen dat je bereik op Instagram groter wordt, waardoor meer mensen je collecties zien en je méér gaat verkopen.

  • Deze strategieën zijn ZONDER te adverteren
  • Het maakt niet uit of jouw modezaak 20 of 5000 volgers heeft. Ik denk zelfs dat als je er 5000 hebt, je dit nog niet doet
  • Van 8 t/m 11 november 2021. Elke ochtend om 8.30 uur krijg je een simpele opdracht. Die deel ik live met je in mijn Facebookgroep. Kan je er niet bij zijn, dan kijk je ‘m later terug
  • Met die opdracht ga je aan de slag. Ik heb ze zo gemaakt dat ze max. 30 min. van je tijd kosten en je kan ze gewoon tussendoor doen in je winkel
  • Om 20.00 uur kom ik nogmaals live in mijn Facebookgroep om vragen te beantwoorden. Ook deze kan je terug kijken. Op donderdagavond sluiten we af met een BONUS masterclass (1,5 uur). Ook deze kan je terug kijken
  • Normaal gesproken help ik je alleen als je mijn klant bent, maar voor 1x doe ik dat nu gratis. Pak die kans zou ik zeggen!

Klik op de afbeelding hieronder en meld je gratis aan. 

Klik hier om gratis mee te doen

Of klik hier om je gratis aan te melden

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “De no. 1 reden waarom het jouw modezaak niet lukt om klanten te krijgen via Instagram (en hoe je dit oplost)

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.