Latest Blogposts

Het plaatsen van vraagstickers in stories zorgt ervoor dat jouw stories meer vooraan komen te staan

Wist je dat het gebruiken van vraagstickers in de Instagram stories ervoor zorgt dat jouw stories meer vooraan komen te staan? Dus meer naar links. Hierdoor is de kans dat jouw stories bekeken aanzienlijk groter.

Maar er is nòg een voordeel: Instagram ziet dat jouw volgers reageren op jouw stories. Blijkbaar vinden ze jouw stories leuk. Hierdoor beloont Instagram jou door jouw stories, maar ook je berichten vaker te laten zien aan meer mensen.

Mocht je nu nog geen vraagstickers plaatsen of misschien maar heel af en toe, doe het dan vanaf nu vaker.. Ik geef je een aantal voorbeelden hoe je die vraagstickers kan gebruiken.

Klik hier om je gratis aan te melden
Ik kom regelmatig stories tegen zoals deze hieronder. Hartstikke leuk, maar voor de kijker is het vrij passief. Ze kunnen immers alleen maar kijken en bijvoorbeeld niet aangeven welk item of setje ze leuk vinden. Vandaar dat Instagram met vraagstickers gekomen is. Kan je de kijker meteen aangeven wat hij ervan vindt.

Ik zou daarom op onderstaande stories een vraagsticker hebben gezet. Wat de kijkers antwoorden kan je zien. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo belangrijk. Het gaat vooral erom dat ze het doen. Hoe meer mensen reageren, hoe beter.

Houd je vragen daarom simpel. Vraag iets waar de kijker, zonder na te hoeven denken, op kan reageren.

 

Dit soort layouts kan je heel makkelijk zelf maken

Wist je dat je deze layouts gewoon in je stories kan maken? Je klikt daarvoor  op het raster icon.

 

Je kan je vragen aankondigen

Je kan natuurlijk gewoon beginnen met vragen, maar wat je bijvoorbeeld ook kan doen is beginnen met een story waarbij je aankondigt dat er een aantal vragen aankomen. Zoals de voorbeelden hieronder.

 

4 soorten vraagstickers

Er zijn verschillende soorten vraagsickers:

  1. De open vraag (waar de kijker zelf een antwoord moet typen)
  2. De emotion slider (waar de kijker de balk opzij kan schuiven)
  3. De poll (keuze uit 2 antwoorden)
  4. De Quiz (keuze uit max. 4 antwoorden)

Het maakt niet uit welke je gebruikt. Ze hebben allemaal het zelfde positieve resultaat.

 

Voorbeelden hoe je de vraagstickers kan gebruiken

Hier zie je een aantal voorbeelden.

 

 

 

Gratis Instagram challenge voor modewinkels - 8 t/m 11 november 2021

Ontdek 4 simpele strategieën die er voor zorgen dat je bereik op Instagram groter wordt, waardoor meer mensen je collecties zien en je méér gaat verkopen.

  • Deze strategieën zijn ZONDER te adverteren
  • Het maakt niet uit of jouw modezaak 20 of 5000 volgers heeft. Ik denk zelfs dat als je er 5000 hebt, je dit nog niet doet
  • Van 8 t/m 11 november 2021. Elke ochtend om 8.30 uur krijg je een simpele opdracht. Die deel ik live met je in mijn Facebookgroep. Kan je er niet bij zijn, dan kijk je ‘m later terug
  • Met die opdracht ga je aan de slag. Ik heb ze zo gemaakt dat ze max. 30 min. van je tijd kosten en je kan ze gewoon tussendoor doen in je winkel
  • Om 20.00 uur kom ik nogmaals live in mijn Facebookgroep om vragen te beantwoorden. Ook deze kan je terug kijken. Op donderdagavond sluiten we af met een BONUS masterclass (1,5 uur). Ook deze kan je terug kijken
  • Normaal gesproken help ik je alleen als je mijn klant bent, maar voor 1x doe ik dat nu gratis. Pak die kans zou ik zeggen!

Klik op de afbeelding hieronder en meld je gratis aan. 

Klik hier om gratis mee te doen

Of klik hier om je gratis aan te melden

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “Het plaatsen van vraagstickers in stories zorgt ervoor dat jouw stories meer vooraan komen te staan

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.