Latest Blogposts

Hoe krijg je als modezaak meer Instagram volgers? 1 tip die je direct tientallen, en misschien zelfs honderden, volgers oplevert

Als je met je winkel actief bent op Instagram heb je je vast wel eens afgevraagd: “hoe kom ik aan meer Instagram volgers?”. Want als je bij andere modezaken kijkt zie je dat zij 3x, 5x of zelfs 10x zoveel volgers hebben als jij. Hoe hebben ze dat gedaan? Waarom komen er bij hen zoveel bij en waarom lukt jou dit niet?

De aller snelste manier is natuurlijk volgers kopen, maar dat moet je echt nooit doen. Staat leuk dat je opeens honderden volgers extra hebt, maar je hebt er niks aan. Meestal zijn die gekochte volgers mensen uit oost Europa, Rusland of Azië en die worden toch nooit klant. Niet doen dus!

Gelukkig zijn er ook talloze manieren om aan meer goede volgers te komen.

Mensen waar je echt wat aan hebt, die geïnteresseerd zijn in je winkel en die de items die je laat zien willen hebben.

Ik kan zo 20 manieren noemen om dit voor elkaar te krijgen.

Maar laten we bij het begin beginnen. Ik ga je vandaag laten zien hoe je, eigenlijk super makkelijk, alle mensen die in je winkel lopen zover krijgt dat ze jou gaan volgen op Instagram. Niet alleen de klanten die wat kopen, maar ook al die kijkertjes. 

En nee, ik ga je niet vertellen dat je een flyer mee moet geven of een A4-tje op moet hangen dat je ook Instagram hebt. Dat werkt niet. Daar krijg je zelden extra volgers door. Ik heb iets wat veel beter werkt.
Meer dan 50% van de mensen die in jouw winkel loopt volgt jou nog niet

Mogelijk denk je nu: “de klanten die op dit moment in mijn winkel lopen die volgen me waarschijnlijk al op Facebook en Instagram. Ze krijgen mijn berichten toch al te zien.”

Mijn vraag is dan altijd: “weet je zeker dat ze je volgen?”.

Ik kan je nl. nu al vertellen dat waarschijnlijk minstens 50% van de mensen die in jouw winkel lopen jou niet volgen op Facebook of Instagram. 

We denken te gauw dat iedereen ons wel volgt

Als ik in een modezaak bij één van mijn klanten ben dan vraag ik altijd aan de eigenaar of hij of zij denkt dat iedereen die nu in de winkel loopt hen al volgt. Meestal zegt degene: ik denk die en die zeker, want die zijn vaste klant. En die daar met die rode tas waarschijnlijk ook. Ik zeg dan altijd: “zullen we het testen?”.

Ik krijg dan bijna altijd gelijk. Bij echt elke winkel blijkt een heel groot deel van hun klanten die op dat moment in de winkel zijn, en ook al die kijkertjes, hen niet te volgen. Niet omdat ze niet willen, maar het is niet bij ze opgekomen om je te gaan volgen.

Al deze mensen weten dus niet wanneer jij nieuwe collectie binnen hebt, weten niet dat jij een gave actie hebt of een evenement organiseert. En dat is natuurlijk zonde.

Misschien stuur je je klanten ook een nieuwsbrief, maar ook die wordt door zeker de helft van de lezers niet geopend.

Ga er daarom voor zorgen dat iedereen die in jouw winkel loopt. Klant of kijker jou gaat volgen op Facebook, maar vooral ook op Instagram.

Instagram wordt de komende jaren steeds belangrijker

Steeds meer mensen vinden Facebook niet zo leuk meer en vertrekken naar Instagram. Ze vinden Facebook te druk, chaotisch, te veel reclame. Een groot deel van jouw Facebook volgers is waarschijnlijk ook vertrokken naar Instagram. Ze hebben hun Facebook account nog wel steeds en waarschijnlijk volgen ze jou ook nog steeds, maar omdat ze amper kijken op Facebook zien ze jouw berichten ook amper.

Het is daarom raadzaam dat je er de komende tijd voor gaat zorgen dat zoveel mogelijk mensen jou gaan volgen op Instagram.

Begin daarom met iedereen in je winkel.

Hoe krijg je alle mensen die in jouw winkel lopen zover dat ze je gaan volgen op Instagram?

Niet door ze een flyer mee te geven en ook niet door een A4-tje op te hangen dat een Instagram account hebt.

Dit werkt niet. Iedereen denkt: "leuk dat je op ook een Instagram account hebt". Maar bijna niemand zal denken: "goh, laat ik mijn telefoon eens pakken en ze opzoeken om te gaan volgen".

Dat gaan ze zeker in je winkel niet doen en eenmaal thuis zijn ze je straal vergeten. En ook al geef je een flyer mee, dan gaat bijna niemand het doen. Veel te veel gedoe.

Wat je veel beter kan doen is dit

Dit werkt om een aantal redenen veel beter:

  1. Je geef ze een reden om je te gaan volgen, nl.: er valt iets te winnen
  2. Je laat ze IN je winkel hun telefoon pakken
  3. Je maakt het ze super makkelijk. Ze hoeven alleen hun camera app te open en de QR code te scannen en hop ze zitten direct in jouw Instagram account en kunnen je direct volgen. Hoe makkelijk is dat?

Hoe maak je dit?

Bekijk de video waarin ik het laat zien. Dit is echt zo gemaakt.

 

Alle links op een rijtje:

?? Link maken die direct in de Instagram app uitkomt (gratis): https://app.urlgeni.us/
?? QR code maken (gratis): https://gratisqrcode.nl/aanmaken
?? Canva (gratis): https://www.canva.com/

Heb je een Canva account? Dan kan je mijn template gebruiken. Dan hoef je er alleen je eigen QR code in te zetten en dan ben je klaar.

Ik zou het heel leuk vinden als je in een reactie hieronder laat weten of je dit gaat doen.

 

 

 

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “Hoe krijg je als modezaak meer Instagram volgers? 1 tip die je direct tientallen, en misschien zelfs honderden, volgers oplevert

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.