Latest Blogposts

Kan je een Instagram bericht met meerdere foto’s óók inplannen?

Ik kreeg van de week de vraag: "Kan je een Instagram bericht met meerdere foto’s óók inplannen?". Een goede vraag en ik zal zo vertellen of het kan.

Ik ben zelf een groot voorstander van zoveel mogelijk vooruit inplannen. Bij de meeste van ons werkt het namelijk niet als we op de dag zelf nog gaan verzinnen wat er die dag op Facebook of Instagram moet.

Voor je het weet is het 17:00 en dan is het er nog niet van gekomen. Met als gevolg dat je 's avonds op de bank weer met de winkel bezig bent. Zo ben je nooit eens een keer vrij van je werk.

Plan al je berichten voor heel de week in 1x in

Het is veel slimmer om 1x per week te gaan zitten om 7 berichten te maken voor zowel Facebook als voor Instagram. Voor je zichtbaarheid is het nl. ontzettend belangrijk dat je elke dag wat op Facebook en Instagram zet, zodat je volgers continue leuke items voorbij zien komen. Alleen dan blijft jouw winkel in gedachten bij je volgers.

Op Instagram kan je je berichten ook inplannen

Tegenwoordig kan je ook op Instagram je berichten inplannen. Nadat je de berichten ingepland hebt worden ze automatisch geplaatst. Geen omkijken meer naar. Super handig!

Maar hoe zit het met berichten met meerdere foto's? Kan je die ook inplannen? Ik ga je het in de video laten zien.

 

 

Berichten met meerdere foto's werken ontzettend goed bij nieuw binnengekomen thema's

Instagram berichten met meerdere foto's (max. 10 p/bericht) doen het op Instagram ontzettend goed. Als je bijvoorbeeld 10 foto's pakt uit een nieuw binnengekomen thema. De foto's versterken elkaar. Je krijgt een soort online brochure en consumenten worden bij het zien van al die foto's veel sneller enthousiast over dat thema, dan dat ze slechts 1 foto zien.

"Dat rokje wil ik, die top ook, die broek ook en ohh die bloes ook..."

Je kan hiervoor fabrikantfoto's gebruiken, maar vaak heb je niet alles ingekocht en dan is het lastig om fabrikantfoto's te gebruiken. Overal staat wel wat op wat je niet hebt.

Eigen foto's maakt de consument eerder hebberig

Ik wil je daarom aanraden om zelf foto's te gaan maken met de items die je in huis hebt. Ik weet het, het is eng of stom. Maar ik zie bij al mijn klanten dat consumenten veel sneller hebberig worden van items gefotografeerd op een doorsnee persoon, dan op een dun, jong model. Als ze het op een 'gewoon' iemand zien kunnen ze het veel beter voorstellen bij zich zelf.

 

Heb je mijn 25 Instagram Tips speciaal voor Modewinkels al (gratis) gedownload?

25 Tips voor die ervoor zorgen dat je meer likes & meer reacties krijgt, meer mensen je winkel gaan volgen. En het allerbelangrijkste ze zorgen ervoor dat er veel meer consumenten naar jouw winkel komen of gaan bestellen in jouw webshop.

Ja, stuur de 25 Tips naar me toe

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “Kan je een Instagram bericht met meerdere foto’s óók inplannen?

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.