Latest Blogposts

Je kan nu op Instagram je berichten volledig automatisch inplannen. Zelfs op je computer!

Je kan nu, net als op Facebook, je Instagram berichten volledig automatisch inplannen! Hoe gaaf is dat?! Het kan zelfs via je computer. Ik deze video laat ik zien hoe je meerdere berichten achter elkaar inplant.

Tot voor kort kon je wel al Instagram berichten inplannen, maar dan kreeg je op het tijdstip dat je bericht geplaatst werd een melding. Je moest die melding dan open klikken en dan werd je doorgestuurd naar Instagram en dan moest je daar ook weer wat doen. Dit kosten altijd weer tijd en was ook best een gedoe.

Hier ben je nu vanaf. Nu plan je je berichten in en dan ben je ook klaar. Alles gebeurt volkomen automatisch.

Planoly

Het inplannen moet je trouwens wel doen in een extern programma zoals bijvoorbeeld Planoly. Dat programma kan je helemaal gratis gebruiken en ze hebben ook een app. Je kan dus zelf kiezen of je je berichten inplant op je computer of via de App. Of je wisselt het af. Net wat jij handig vindt.

Er zijn meer programma's die het zelfde doen, maar ik geef de voorkeur aan Planoly omdat het heel visueel is en lekker overzichtelijk.

 

 

Planoly

Het programma Planoly vind je hier. Je kan gewoon inloggen met je Instagram account.

Wat kan je automatisch inplannen?

  • Berichten met een foto
  • Hashtags

Wat kan je NIET automatisch inplannen?

Onderstaand lijstje kan je wel inplannen, maar hiervoor moet je nog steeds het laatste stukje zelf doen. Ik verwacht wel dat de opties voor volledig automatisch inplannen in de toekomst uitgebreid gaan worden.

Toch heeft het zin om onderstaande dingen wel bijna automatisch in te plannen. Op het moment van plaatsen hoef je dan niet meer na te denken over welke foto, je hoeft ook niks up te loaden en de tekst hoef je ook niet meer te bedenken. Scheelt tijd en gedoe.

  • Berichten met een video
  • Stories
  • Locaties toevoegen
  • Berichten met meerdere foto's

Ik ben heel benieuwd of jij ook automatisch gaat inplannen of dat je het op het moment zelf blijft doen op Instagram zelf? Laat het me hieronder weten! Ook als je hier een vraag over hebt.

 

Heb je mijn 25 Instagram Tips speciaal voor Modewinkels al (gratis) gedownload?

Ja, stuur de 25 Tips naar me toe

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

1 reacties op “Je kan nu op Instagram je berichten volledig automatisch inplannen. Zelfs op je computer!

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.