Latest Blogposts

Hoe maak je op je telefoon & computer een diashow voor Instagram?

Wist je dat een diashow één van de beste manieren is om collecties op Instagram en op Facebook onder de aandacht te brengen bij de consument? 

Dat komt omdat je in een diashow veel meer kan laten zien dan in een bericht met een foto.

Natuurlijk kan je ook een bericht maken met meerdere foto's, maar het blijkt dat de meeste consumenten te lui zijn om al die foto's aan te klikken of naar links te vegen zoals op Instagram. Veel te veel gedoe, ze scrollen liever door...

Om een diashow kunnen ze niet heen. Die begint gewoon te spelen.

Zonder dat zij er moeite voor hoeven te doen zien ze in 1x al je foto's.

Een diashow werkt met name goed als je items uit het zelfde thema laat zien òf als alle items bijvoorbeeld broeken zijn of jacks of schoenen etc.

Dit soort diashows werken bij mijn klanten het allerbeste

Ik zie bij mijn klanten dat diashows met nieuw binnengekomen thema's het allerbeste werken. Helemaal als je zelf foto's maakt en meerdere combinaties maakt met dezelfde items. 

Je laat bijvoorbeeld een rok zien met een leuke top, dan de top met een gave broek, dan een jurkje uit hetzelfde thema, dan de broek met een blazer etc.

Nederlandse consumenten zijn eerder bereid iets te kopen als ze het vaker kunnen dragen

Een consument denkt dan: "ik wil dat hebben en dat en dat". Nederlandse consumenten houden ervan als ze items op meerdere momenten kunnen dragen en dan zijn ze eerder bereid het te kopen.

Als jij ze inspireert met verschillende combinaties, dan maak je een consument sneller hebberig waardoor je eerder kans hebt dat ze naar jouw winkel komen om meerdere items aan te schaffen.

Ga vanaf nu vaker een diashow plaatsen. Zowel op Facebook, als op Instagram

Ik adviseer je daarom om de komende weken regelmatig een diashow te plaatsen. Op Facebook, maar ook op Instagram (mits je dat natuurlijk gebruikt).

Op Facebook kan je heel eenvoudig een diashow maken. Op Instagram kan dat niet. Voor Instagram heb je een extern programma nodig.

Instructievideo waarin ik laat zien hoe je een diashow maakt op je computer en op je telefoon

In de video laat ik zien hoe je binnen 2 minuten een diashow op de computer en via een app maakt. Kan je zelf kiezen wat je het fijnst vindt. Ik heb een app uitgekozen die heel fijn werkt, gratis is, zonder watermerk van de fabrikant en die zowel voor iPhone als voor Android is.

 

Make a Gif

App: Vigo Video

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “Hoe maak je op je telefoon & computer een diashow voor Instagram?

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.