Latest Blogposts

3 ideeën voor Facebook omslagfoto’s met video

De omslagfoto is de grote foto bovenaan je pagina. Wist je dat je daar ook een video in kan zetten? En dat een video veel meer opvalt dan een foto?

In deze video ga je 3  ideeën geven voor zo'n video.

Je kan voor trouwens niet elke willekeurige video als omslagvideo gebruiken. Facebook heeft een aantal regels waaraan je video moet voldoen. Voldoet je video daar niet aan? Dan wordt hij afgekeurd.

In dit artikel vertel ik ook wat die regels zijn.

 

3 ideeën voor Facebook omslagfoto’s met video

 

1. Een video waarin je op straat begint met filmen en dan al filmend je winkel in loopt.
Een voorbeeld hiervan is de video van Platform 104. Zij hebben een hele korte video, maar als je wil kan je wat langer filmen.

2. Een video waarin je -zonder geluid- een items uit het rek haalt en erover vertelt.
Een voorbeeld hiervan zijn de video's van Lavie Womenswear, maar dan zonder geluid. Je ziet de eigenaar of één van de medewerkers vertellen over een aantal artikelen. Omdat de omslagfoto heel breed is moet je deze video echt horizontaal filmen.

3. Een video waarin je een diashow van bijvoorbeeld nieuw binnengekomen thema's laat zien.
In de video hierboven laat ik zien wat ik hiermee bedoel. De afbeeldingen voor deze diashow kan je bijvoorbeeld maken in het gratis programma Canva.

Open Canva en vul rechtsboven je eigen maten in: 820 breed x 312 hoog.  Er zit in Canva namelijk geen standaard template voor deze maat.

 

Maak daarna een aantal dia's voor je diashow. Voor het voorbeeld uit de video heb ik 8 dia's gemaakt.

Waar moet je op letten bij dit soort video's?

*Je video moet tussen de 20-90 seconde duren.
Is hij korter of langer? Dan kan je 'm niet uploaden.Voor de video met diashow kwam ik niet aan de 20 seconden en daarom heb ik alle dia's 2x laten zien.

*Je video moet 820 px breed zijn en 312 px hoog zijn.
Dit is een afwijkende maat. Je zult dus in een videobewerkingsprogramma de maat van je video moeten aanpassen. Je kan hier helaas geen app, zoals bijvoorbeeld Flipagram voor gebruiken. Je zult echt een videobewerkingsprogramma moeten gebruiken. Voor Windows kan je het gratis programma Movie maker downloaden en voor Apple iMovie.

*In beide programma's kies je voor een nieuw project.
Wijzig je de standaard maten in 820 px breed x 312 px hoog (qua hoogte mag hij zelfs nog groter zijn. 462 px is de max. hoogte die Facebook toe staat voor dit soort video's).

* Daarna upload je je gemaakte video of je dia's.
Is de totale lengte korter dan 20 sec.. Dan kopieer je de video of alle dia's en zet je het gewoon nog een keer erachter. Als je 'm afspeelt dan zie je 'm 2x achter elkaar. Omdat hij toch eindeloos blijft herhalen valt dat helemaal niet.

*Als je klaar ben sla je de video op en dan kan je 'm op Facebook zetten.

Heb je hier vragen over of wil je wat anders kwijt? Zet het hieronder bij de reakties.

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “3 ideeën voor Facebook omslagfoto’s met video

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.