Latest Blogposts

Hoe haal je die stomme vraag buttons bij Facebook messenger weg?

Is het je opgevallen dat Facebook sinds kort heeft ingesteld dat je allerlei vraag buttons krijgt te zien als je een prive berichtje stuurt naar een pagina?

Buttons zoals: "Kun je me iets aanraden?" of "Kan iemand me helpen?".

Ik weet niet of ik zo blij word van deze nieuwe buttons. Van mij had deze nieuwe toevoeging niet gehoeven.

 

 

Persoonlijk heb ik liever dat ze vragen hoeveel die specifieke broek kost i.p.v. dat ze vragen “Wat kosten je artikelen?”. Of dat ze vragen “heb je dat blazertje van &Co Woman nog in maat 40?” i.p.v. dat ze klikken op “Kan ik controleren of een artikel beschikbaar is?”.

Als ze op één van de vraag buttons klikken weet je niet wat ze bedoelen en moet je vervolgens vragen over welk artikel ze het hebben. Daarna moet je op antwoord gaan zitten wachten en dan kan je pas weer reageren. Daar gaat veel te veel tijd overheen!

Het is belangrijk dat je meteen antwoord op het moment dat degene super enthousiast is over je artikel. Als jij snel antwoord geeft, vraagt of je het moet weghangen, dan is de kans dat iemand langs komt vele malen groter, dan dat er veel tijd overheen gaat.

Heb ik deze vraag buttons ook?

Misschien denk je nu “ik heb deze vraag buttons helemaal niet”. Ik denk dat jij ze ook hebt, want bijna alle Facebook pagina’s hebben deze buttons gekregen. Je kan de buttons alleen bij je eigen pagina niet zien. Zelfs niet als je je pagina als bezoeker bekijkt. Je moet echt iemand anders laten kijken.

Kan je deze vraag buttons ook uitzetten?

Ik kreeg van de week van een ondernemer de vraag of het mogelijk is om deze irritante buttons uit te zetten. Deze ondernemer was ze spuugzat omdat er regelmatig op geklikt werd en dan wist hij nog niet wat ze wilden.

Je kan ze inderdaad uitzetten. ​​Ik ga je laten zien hoe je dit doet.

Ik laat je ook zien hoe je een automatisch berichtje maakt die mensen krijgen als ze jou de 1e keer een berichtje sturen. Hierin kan je nl. vertellen hoe snel ze antwoord krijgen of dat je bijvoorbeeld hebt dat ze liever bellen.

Om de vraag buttons uit te zetten doe je het volgende:

1.Ga je naar de instellingen op je pagina.

 

2.Klik in de linkerzijkolom op "berichten".

 

3.Scroll een stukje naar beneden totdat je bij "Algemene instellingen" komt. Zet de knop bij "Mensen aanmoedigen' uit. Zet daarna de knop "Help mensen een gesprek met je pagina te beginnen" ook uit.

 

Scroll vervolgens nog een stukje naar beneden en dan zie je onderstaande opties.

4.Bij "Messenger begroeting weergeven" kan je een berichtje maken wat mensen zien nadat ze je voor het eerst een privé berichtje hebben gestuurd. Hierin kan je bijvoorbeeld laten weten dat:

  • ze dezelfde dag nog antwoord krijgen
  • dat jullie nu in de winkel bezig zijn, maar dat ze zo snel mogelijk antword krijgen
  • dat je liever hebt dat ze je even bellen. Je moet dan ook even je telefoonnummer in het berichtje zetten

 

 

 

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “Hoe haal je die stomme vraag buttons bij Facebook messenger weg?

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.