Latest Blogposts

2 simpele tips om vandaag nog meer pagina likes te krijgen

Natuurlijk weet je best dat het aantal pagina likes niet zo belangrijk is. Je kan beter minder likes hebben van mensen hebben die ook echt naar je winkel komen, dan heel veel likes van mensen die toch nooit bij je kopen.

Maar laten we eerlijk zijn. 1000 likes staat toch net even wat leuker dan 915 likes. En 2000 likes staat een stuk beter dan 1645 likes.

Je kan gaan zitten afwachten totdat je vanzelf een keer meer pagina likes krijgt, maar je kan ook deze 2 tips toepassen waardoor je vandaag nog meer likes krijgt.

Ze zijn super simpel, ze werken gegarandeerd en toch er zijn nog maar weinig mode retailers die ze toepassen. Ga er lekker mee aan de slag want het gaat je waarschijnlijk vandaag al veel nieuwe likes opleveren.

Tip 1: Nodig de mensen die je bericht hebben geliked uit om ook je pagina te liken

Heel blijkt dat veel mensen die een bericht hebben geliked niet eens  je pagina hebben geliked. Dat is natuurlijk zonde! Vaak zijn dit mensen die via hun Facebook vrienden jouw bericht hebben gezien. Bijvoorbeeld dat dat die Facebook vriend heeft gereageerd op je bericht.

Hoe zorg je ervoor dat deze mensen je pagina gaan liken? Nodig ze uit. Dit doe je door onder het bericht op de namen te klikken van de mensen die je bericht hebben geliked. Als je op de namen klikt kan je ze vervolgens 1 voor 1 uitnodigen. Mijn ervaring is dat aardig wat mensen dit verzoek accepteren. Doe dit een paar keer per week, liefst zo snel mogelijk nadat iemand je bericht geliked heeft anders krijgen ze je uitnodiging en hebben ze geen idee meer wie je bent. Je krijgt op deze manier vrij eenvoudig veel pagina likes erbij.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Als je van je bericht een advertentie maakt kan je veel meer mensen uitnodigen

Als je van je bericht een advertentie maakt en deze advertentie vervolgens toont aan bijvoorbeeld de vrienden van je fans of aan vergelijkbare doelgroepen dan zal je bericht veel meer likes hebben van mensen die je pagina nog niet liked hebben, dan dat je niet adverteert.

Adverteren is daarom een geweldige manier om direct en indirect aan veel meer pagina likes te komen en om onder de aandacht te komen van nieuwe mensen te komen

Tip 2: Als je je Facebook pagina (tijdelijk) op lokaal bedrijf zet dan kan je de e-mailadressen van al je klanten in 1x uploaden in Facebook

Hebben al je klanten je Facebook pagina geliked? Waarschijnlijk niet. Bij heel veel modezaken heeft zelfs maar een klein percentage van de klanten de Facebook pagina geliked. Dat moet natuurlijk veel meer worden!

Het blijkt nl. dat mensen eerder naar je winkel komen als ze zowel je nieuwsbrief lezen als je Facebook berichten zien. Veel mensen komen pas in actie nadat ze meerdere keren iets hebben gezien.

Hoe nodig je klanten uit om je pagina te liken?

Op je omslagfoto zie je rechts onderin 'bericht' staan. Rechts daarnaast zie je een rij puntjes. Als je daarop klikt krijg je de optie 'E-mailcontactpersonen uitnodigen'. Klik daarop. Vervolgens kies je de bovenste optie 'Bestand met contactpersonen'. Hier kan je een CVS bestand uploaden met alle e-mailadressen van je klanten.

Hoe kom je aan een CSV bestand? Ga naar Excel, zet alle e-mailadressen in 1 kolom en sla het bestand op als CSV bestand. 

In 1x alle e-mailadressen uitnodigen om je pagina te liken

Nadat je de e-mailadressen geüpload hebt vraagt Facebook of je de adressen legaal gekregen heb. Uiteraard is dit ja, want de mensen hebben hun adres zelf aan jou gegeven. Vervolgens kan je in 1x alle e-mailadressen uitnodigen om je pagina te liken. Niet alle e-mailadressen zullen een uitnodiging krijgen, want Facebook kan alleen de mensen traceren die ook bij hen het zelfde e-mailadres gebruiken als ze aan jou gegeven hebben.

Door deze actie krijg je niet alleen veel pagina likes erbij, maar heb je meteen ook veel meer klanten die je Facebook berichten zien.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Zorg dat zoveel mogelijk mensen je pagina liken, des te goedkoper kan je adverteren

Als je gaat adverteren aan je eigen fans (de mensen die je pagina geliked hebben) pak je deze klanten ook mee. Adverteren aan je eigen fans is de allergoedkoopste goedkoopste manier van adverteren. Zorg er daarom voor dat zoveel mogelijk mensen fan worden.

Herhaal ook deze actie regelmatig. Upload bijvoorbeeld elke 2-3 maanden alle e-mailadressen. De frequentie hangt af van het aantal nieuwe e-mailadressen die je per maand er bij krijgt. Hoe meer dat er zijn, des te vaker je dit moet doen. Mensen die je pagina al hebben geliked krijgen natuurlijk niet nogmaals een uitnodiging.

Je kan mensen maar 1x uitnodigen

Je kan overigens maar 1x iemand uitnodigen om je pagina te liken. Je kan overwegen om mensen nog een PB te sturen als ze niet op je verzoek ingaan. Ik zal hier zelf een beetje voorzichtig mee zijn en alleen mensen een PB sturen als ze al klant zijn.

Wil je meer van dit soort tips?

Download dan gratis mijn 25 Facebook tips die zorgen voor meer likes, reacties en delen. Maar nog belangrijker... voor meer klanten en omzet. Klik hier: https://retailfans.nl/25-facebook-tips

25 Facebook banner

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “2 simpele tips om vandaag nog meer pagina likes te krijgen

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.