Latest Blogposts

Hoe maak je je 1e Facebook advertentie in de Power editor?

Anno 2017 zie ik nog steeds veel modewinkels op de verkeerde manier adverteren op Facebook. Ze maken hun advertenties via de blauwe knop onder hun Facebook bericht. Zeg eens eerlijk: doe jij het ook zo?

Ik weet het, het klinkt heel onaardig, maar als je adverteert via de blauwe button gooi je een boel geld weg. Je betaalt namelijk onnodig veel voor je advertenties en je bereikt maar weinig mensen waardoor je nauwelijks extra klanten in je winkel krijgt. De enige die blij wordt van de blauwe knop is Facebook. Want zij krijgen elke keer als iemand op die knop klikt een heleboel geld binnen.

Ga alsjeblieft adverteren in de Power editor

Ik raad al mijn klanten aan om te adverteren via het programma de Power editor. In de Power editor adverteer je veel goedkoper en je kan in 1x aan veel meer doelgroepen tegelijk adverteren.

De Power editor heeft echter 1 nadeel. Als je er voor het eerst in zit ziet het er ingewikkeld uit. Daar ga ik wat aan doen. Omdat ik heel graag wil dat jij gaat adverteren in de Power editor laat ik in deze video zien hoe je je 1e advertentie maakt in de Power editor.

 

 

Uitleg tabladen

In de video heb ik het over 3 tabbladen (zie afbeelding hieronder).

  • Tabblad 1 = de Campagne, hierin bepaal je het doel van je advertenties. In de video maak ik van bestaande (of ingeplande) Facebook berichten een advertentie. Ik kies daarvoor voor mijn Campagne voor: betrokkenheid bij pagina. De Campagne maak je eenmalig en hergebruik je weer voor je toekomstige advertenties.
  • Tabblad 2 = de Advertentieset, hierin zet je je doelgroep, je budget en geef je aan hoe lang je advertenties voor deze doelgroep moeten lopen. Per doelgroep maak je een aparte advertentieset. Elke advertentieset maak je eenmalig en hergebruik je weer voor je toekomstige advertenties.
  • Tabblad 3 = de Advertentie zelf

Heb je hierover vragen? Of kom je er niet uit? Zet je reactie hieronder, dan kijk ik er naar.

Adverteren in de Power editor met Mirjams hulp

PS. Wil jij het adverteren in de Power editor 1-op-1 van mij leren, omdat je bang bent dat je het verkeerd doet of te veel geld betaald? Neem dan even contact met mij op.

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

1 reacties op “Hoe maak je je 1e Facebook advertentie in de Power editor?

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.