Latest Blogposts

Waarom jij net als Auping gratis producten weg gaat geven

Een berichtje op Twitter.Wat wordt jouw gratis cadeau aan een klant?
Ik had er bijna overeen gelezen.
Ik krijg zoveel tweets op een dag.
Toch viel deze tweet op.

Het ging over een bekend merk in combinatie met het woord gratis.
Deze combinatie wekt bij mij meteen hebberigheid op.

De tekst van de tweet luidde:

 

"gezocht 10 testers die een maand lang gratis

de nieuwe Auping matrassen willen uitproberen"

Meteen gereageerd en na een paar dagen hoorde ik dat ik gewonnen had. Jippie. Een maand gratis testen. Maar dat was nog niet alles.....Auping vertelde dat ik die matras na het testen ook nog mocht houden. Ik werd opslag nog enthousiaster over Auping. Echt een geweldige actie. Zomaar een matras cadeau. Niet alleen ik, ook die negen andere testers mochten hun matras houden.

Dat noem ik nog eens service.

En klantenbinding.

Want ik ging dit nieuws natuurlijk meteen doorvertellen. Beetje opscheppen. Vrienden jaloers maken (wat ook lukte).

 

Gratis actie levert veel reclame op

Kost zo’n actie Auping dan geen geld? Maar liefst tien matrassen gratis weggeven?
Ja natuurlijk kost het geld. Maar dat geeft niet. Het levert namelijk véél meer op.
De tester praat over Auping. Heel belangrijk in de huidige tijd. De tester maakt zelfs gratis reclame voor Auping. Al voordat de matras komt vertelt hij al aan iedereen over dat Twitter berichtje. Op verjaardagen, op het voetbalveld, in de kroeg. "Wat leuk dat Auping dit doet. Wat een service". De tester krijgt zelfs jaloerse blikken van vrienden. Want iedereen wil wel een gratis Auping matras. “Goh, de volgende keer Auping maar wat beter in de gaten houden”, denken de vrienden. "Ga Auping ook maar volgen op Twitter en zelfs op Facebook. Want stel je voor dat er nog een keer zo’n actie komt?"

 

Zo’n actie levert Auping dus een heleboel fans op

Niet alleen de testers worden fans. Ook hun vrienden. Die willen ook zo’n kans.
Want niemand wil zo’n gratis actie de volgende keer missen.

 

Wat Auping kan, kan jij ook (of zelfs beter)

Goed nieuws. Jij kan dit ook. Met een paar laarsjes,  een kolbertje of een spijkerbroek. Maar ook met meubels, tapijt, binnenzonwering of laminaat. Je mag voor de actie eisen stellen aan de maximale afmetingen. Maar maak het wel een leuke actie. Dus geen vinyl in een toilet van 1,20 x 1,20 of . Dat is niet zinvol. Daar wordt niet over gepraat. Een goede actie dus. Maak de klant echt blij.

 

Hoe pak je zo’n actie aan?

Als je het slim doet, pak je het meteen goed aan. Je kiest een nieuw product. Je plaatst op Twitter een bericht waarin jij vraagt wie dat nieuwe product een maand lang wil testen. Jij hebt immers nog geen ervaring met dat product. Je wilt graag ervaring vanuit een klant horen.

In je Twitter bericht zet je een link naar een inschrijfformulier op je website. Op het inschrijfformulier zet je dat hij, naast dat hij zich opgeeft voor het testen, zich tevens aanmeldt voor jouw nieuwsbrief. Wordt jouw mailinglijst tenminste weer wat langer. Ik ga er vanuit dat je heel veel inschrijvers krijgt. Als tegen presentatie vraag je de winnaar van deze actie om een recensie van het geteste product. Die recensie mag hij na afloop van de maand testen geven.

 

Bekend maken winnaar op social media

De winnaar van deze actie stuur je een persoonlijk mailtje. Tevens maak je de winnaar bekend via Twitter, Facebook en op je website. Op Facebook en je website kan je groot uitpakken. Misschien wil de winnaar wel met het product op de foto.

Je vertelt de winnaar dat je hebt besloten dat hij het product na afloop mag houden. Dit communiceer je ook op Twitter: “morgen ontvangen wij de winnaar in de winkel om het te testen product in ontvangst te nemen en .....we hebben besloten dat de winnaar mag het product mag houden”

 

Vraag een recensie van de klant

Na een maand testen stuur je een enquete formulier naar de tester op. Je laat hem een aantal vragen beantwoorden over het geteste product. Uit de antwoorden kan je dan zelf halen wat je wilt. Vermeld straks niet alleen maar positieve ervaringen. Een enkel minpuntje geeft een eerlijker en gelofwaardiger beeld.

Wat doe je met die recensie? Die plaats je op je website, Twitter en Facebook. Je vraagt de tester of hij persoonlijk een recensie wil plaatsen op de Facebook fanpage van jouw winkel. (dat kan jij nl. niet voor hem doen).

 

Wat levert zo’n gratis actie jou op?

Wat levert het jou op? Gepraat over jouw winkel op internet. Maar ook op verjaardagen, op het voetbalveld, in de kroeg. Dit keer gaat het niet over Auping, maar over jou. Gratis mond op mond reclame. Klanten vinden het leuk dat je zo’n gratis actie doet in deze tijd. En uiteindelijk krijg je hierdoor meer klanten in je winkel. Want ja: "wat zijn ze daar in die winkel aardig. Ze geven daar gratis producten weg. Daar wil ik ook wel klant worden".

 

 

Contactformulier

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “Waarom jij net als Auping gratis producten weg gaat geven

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.