Latest Blogposts

Kan je Facebook advertenties ook alleen ‘s avonds laten zien?

Ik kreeg de afgelopen tijd 2 keer de vraag: "Kan je Facebook advertenties ook alleen ‘s avonds laten zien?" Misschien heb jij je dit ook weleens afgevraagd.

Soms kan het handig zijn om je advertenties alleen ‘s avonds te laten. Bijvoorbeeld als je weet dat je doelgroep overdag niet op Facebook zit omdat ze dan braaf aan het werk zijn.

Het kan ook zijn dat (een deel van) jouw klanten moeders zijn met kinderen in de basisschoolleeftijd. En je weet dat die moeders op woensdag en op vrijdag vrij zijn en dat ze op de overige dagen op kantoor zitten.

Dan kan het handig zijn om advertenties te tonen op hun vrije woensdag- en vrijdagochtend tijdens het ontbijt. Zodat je ze kan verleiden om, nadat ze de kinderen op school hebben afgezet, naar je winkel te komen. Het heeft dan niet zoveel zin om op de overige dagen overdag advertenties te laten zien, want dan zitten deze moeders toch op kantoor.

Facebook heeft hier een geweldige oplossing voor

Je kan namelijk, als je adverteert in de Power editor, aangeven op welke dagen of op welke dagdelen jouw advertentie getoond moet worden. Je kan zelfs aangeven dat je advertentie op woensdag en vrijdag van 7:00-11:00 uur moet lopen en daarnaast elke avond van 19:00-23:00.

Het voordeel hiervan is dat je advertentiebudget alleen wordt uitgegeven op uren dat jouw doelgroep online is. Stel dat je instelt dat je advertenties alleen tussen 19:00-23:00 getoond worden, dan kan je hele budget naar die uren toe. Dat zorgt er vaak voor dat je advertenties aan meer mensen getoond worden. Facebook kan je advertentie immers aan meer mensen tonen voordat je door je budget heen bent.

Doe dit alleen doen als je je doelgroep heel goed kent. Je moet zeker weten dat ze overdag niet op Facebook zitten (bijna alle Nederlanders schijnen op het werk regelmatig Facebook te checken;)), anders mis je kansen. Verder moet je regelmatig je statistieken op Facebook checken. Daarin kan je per week zien op welke tijdstippen je doelgroep online is. Schrijf die uren op.

Tip

Dan heb ik meteen een tip voor je. Stel dat jouw volgers in grote getale woensdagochtend rond 8.00 online zijn. Toon dan niet je advertenties pas vanaf 8.00, maar toon ze 15-30 min. VOOR dit tijdstip. Zodra ze dan hun Facebook app openen kom jouw winkel als één van de eerste berichten voorbij. Deze tip geldt trouwens ook voor je gratis berichten. Ga altijd 15-30 min. voor de piek zitten.

Waar stel je in dat je advertentie alleen op bepaalde uren mag lopen?

Dat doe je onder in de advertentieset bij "Budget en planning". Als je 1x de stappen doorloopt kan je het de volgende keer zelf vinden.

  1. Bij "Budget" (zie afbeelding hieronder) zie je een dropdown menu. Klik daarop en kies voor "looptijdbudget"
  2. Iets lager zie je "Advertentieplanning" staan. Standaard staat "Advertenties doorlopend weergeven" aan. Als je op de blauwe link "meer opties" klikt zie je de 2e optie "Advertenties volgens planning weergeven". Die klik je aan.
  3. Vervolgens klik je in het schema op de uren dat je advertentie moet lopen. Het is slecht te zien, maar het lijstje begint bovenaan met maandag en eindigt dus met zondag.

Dat is alles!

Klik op de afbeelding om 'm te vergroten

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “Kan je Facebook advertenties ook alleen ‘s avonds laten zien?

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.