Latest Blogposts

Lok mensen die in de buurt van je winkel zijn met een Facebook advertentie naar je winkel

Wist je dat je mensen die in de buurt van je winkel lopen met een Facebook advertentie naar je winkel kan lokken? Of dat je toeristen die vlakbij op een camping staan of in een vakantiepark zitten met het zelfde soort advertentie naar je winkel krijgt?

Je kan namelijk een speciaal soort Facebook advertentie (met routebeschrijving naar jouw winkel!) maken die aan mensen vertoont wordt die zich vlakbij jouw winkel bevinden.

Omdat deze mensen toch al vlakbij zijn heb je grote kans dat ze binnenstappen. Je moet ze natuurlijk wel een hele leuke advertentie laten zien. In dit artikel laat ik zien hoe je -vandaag nog- zo’n advertentie maakt en aanzet. Moeilijk is het niet.

 
Lokaal adverteren

Facebook bekijken terwijl je wacht op je koffie of eten (we doen het bijna allemaal)

Het is zaterdagmorgen en je zit in een gezellig cafeetje aan de koffie met appeltaart (of je zit op donderdag- of vrijdagavond in een leuk restaurantje een hapje te eten). Heerlijk even relaxen voordat je zo gaat winkelen. Terwijl je zit te wachten op de ober check je even gauw je What's-appjes en automatisch open je ook Facebook.

Opeens zie je een Facebook advertentie van een modezaak waar je vaak langs loopt, maar nooit naar binnen gaat. De advertentie is lekker enthousiast en uitnodigend en op de foto staan hele leuke artikelen. Je besluit dat je zometeen toch maar eens gaat kijken bij deze winkel.

De winkel blijkt echt super leuke artikelen te hebben, de medewerker die je helpt komt met combinaties waar je zelf nooit op zou komen, de sfeer is leuk en met een tas vol artikelen stap je de deur uit. Deze winkel heeft er vanaf nu een fan bij.

Nieuwe klanten dankzij dit soort advertenties

Tuurlijk is dit een ideaalplaatje Niet iedereen die je advertentie ziet zal onmiddellijk klant worden.

Toch blijkt dat dit soort Facebook advertenties waarbij je adverteert aan mensen die zich binnen een straal van 1km vanaf je winkel bevinden, een heleboel nieuwe klanten opleveren.

De reden? De mensen die de advertentie zien zijn toch al in de buurt (hoeven dus weinig moeite te doen), ze krijgen een routebeschrijving te zien naar je winkel en ze gaan graag op je uitnodiging voor een lekker bakje koffie in.

Bij toeristen werken dit soort advertenties ook

Dit soort advertenties kan je ook inzetten als je toeristen die bij jou in het dorp of stad in een vakantiepark zitten of camping zitten, naar je winkel wil hebben. Lopen er bij jou in het dorp of stad veel buitenlandse toeristen dan kan je overwegen om je advertentie in het Duits of Frans te maken. De knop met de routebeschrijving past zich automatisch al aan naar de taal van de Facebook gebruiker.

Probeer het uit voor je eigen winkel

Je moet dit soort advertenties gewoon een keer uitproberen voor jouw winkel. Maak er 1, zet ‘m op donderdag of vrijdag aan en laat ‘m tot zaterdagmiddag lopen. Herhaal het een week later nogmaals. En kijk dan of het klanten opgeleverd heeft.

2 voorbeeldadvertenties die je zo kan overnemen

Hieronder zie je 2 voorbeelden die je kan gebruiken. Je kan natuurlijk ook een advertentie maken met een aanbieding. Je kan zelfs een advertentie maken met een aanbieding die alleen zaterdag geldig is. Die advertentie toon je bijvoorbeeld aan mensen op zowel vrijdagavond als op zaterdagochtend. Zorg dat de tekst van je advertentie opvalt, dat je super enthousiast overkomt en nodig mensen echt uit om langs te komen. Uiteraard moet de foto in je advertentie ook opvallen.

Zoals je ziet hebben deze advertenties een knop met 'routebeschrijving". Klikt iemand op de knop dan ziet hij of zij een kaartje met routebeschrijving naar jouw winkel. Super handig, want dan kunnen ze zo naar je winkel toelopen.

Facebook advertenties voor toeristen en mensen in de buurt

Hoe maak je zo’n advertentie?

Bekijk de video waarin ik het je stap voor stap laat zien. Heel moeilijk is het niet.
In de video heb ik het over de Power editor. Die vind je hier.
En over het gratis programma Canva. Die vind je hier.

 

 

Heb je vragen over dit soort advertenties of een andere vraag over adverteren of Facebook? Plaats dan even een reactie onder dit artikel.

 

Wil je meer van dit soort Facebook tips?

Download dan (gratis) mijn 25 Facebook tips die zorgen voor meer likes, reacties en delen. En nog belangrijker...voor meer klanten en omzet. Klik hier en ontvang ze gratis

25 Facebook banner

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

1 reactie op “Lok mensen die in de buurt van je winkel zijn met een Facebook advertentie naar je winkel

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.