Latest Blogposts

Kan je Facebook advertenties tonen aan de fans van andere pagina’s? (Bijvoorbeeld die van je concurrent)

Je hebt een concurrent die ongeveer dezelfde merken verkoopt als jij. Deze winkel heeft ook nog eens enorm veel Facebook fans (mensen die hun pagina geliked hebben). Hoe gaaf zou het zijn als een deel van hun fans voortaan bij jou komt kopen?

Stel dat je nou eens een Facebook advertentie kan tonen aan alle fans van je concurrent. Of misschien zelfs van meerdere concurrenten. Jouw advertentie, met een leuke actie, verschijnt een paar keer per dag in het nieuwsoverzicht van deze fans. Zou toch gaaf zijn? En een paar dagen zien deze mensen weer iets leuks voorbij komen van jouw winkel? En na een paar dagen nogmaals.

Sommige modewinkel kunnen Facebook advertenties tonen aan de fans van hun concurrent

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is dit mogelijk. Ik heb klanten die kunnen adverteren aan hun grootste concurrenten. Maar ik heb ook winkels waarbij dit niet lukt.

De ene Facebook pagina kan je nl. wel pakken voor je advertentie en de andere niet. Waar dat precies aan ligt is niet helemaal duidelijk. Het heeft te maken met het aantal likes dat zo’n pagina heeft en aan de populariteit van die pagina. Het is een kwestie van uitproberen welke pagina wel en welke niet kan.

Adverteren aan de fans van de merken die je verkoopt

Niet alleen pagina’s van concurrenten zijn interessant om aan te adverteren, maar je kan ook adverteren aan de volgers van sommige merken. Ook hier weer geldt: het ene merk kan je wel nemen en het andere niet.

Want hoe gaaf is het niet als je een advertentie kan tonen aan alle mensen die de pagina geliked hebben van een jeans merk wat je verkoopt en die tevens binnen een straal van 17 km (of 20 of 30 km) van je winkel wonen. Veel van deze mensen heb je nu misschien nog niet als klant, maar door je advertenties straks misschien wel.

Klanten die hockeyen? Adverteer aan de fans van de hockey club

Stel: een groot deel van jouw klanten is lid van de plaatselijke hockey club of een voetbalclub. Je zou dan kunnen overwegen om te adverteren aan de volgers van die hockey club. Ik weet dat je een aantal sportclubs zo kan nemen als doelgroep. Je moet even uitproberen welke clubs bij jou in de buurt (of misschien zelfs landelijk) je kan pakken als doelgroep.

Zodra ik met klanten ga samenwerken vraag ik altijd of ze een lijstje willen maken van Facebook pagina’s waaraan ze graag zouden willen adverteren. En dan ga ik vervolgens kijken wie wel kan en wie niet.

Zo heb ik een klant met een modezaak met daarnaast webshop uit het zuiden van het land die echt mazzel heeft. Zij kunnen adverteren aan de volgers van 2 grote concurrenten en ook nog eens aan de volgers van 2 merken die ze verkopen.

Zij hebben de afgelopen tijd behoorlijk veel geadverteerd en telkens zagen we dat met name de advertenties aan de volgers van hun concurrenten het heel goed deden. Die 2 concurrenten zijn in verhouding heel groot t.o.v. deze winkel en toch komen daar keer heel veel goed betalende klanten uit.

Hoe kan je kijken of er concurrenten of merken zijn die je als doelgroep kan pakken?

Dit doe je onder "interesses". Ik gebruik zelf altijd het hulpprogramma de Power editor voor adverteren en daar kan je bij "interesses" de naam van een pagina intypen. Herkent Facebook de pagina dan verschijnt hij in het lijstje en dan kan je 'm opslaan als doelgroep. Let er op dat je de exacte naam van de pagina invoert.

Zoals je hieronder ziet krijg je vervolgens een lijstje van Facebook pagina's die je nog meer kan nemen als doelgroep.

Targeten op concurrenten en merken

 

De fans van deze pagina's zitten waarschijnlijk in heel Nederland (en soms daarbuiten). Zorg er daarom voor dat je instelt dat de fans aan wie je wilt adverteren binnen een straal van 17 km (of meer km, net wat jij wilt) vanaf je winkel wonen.

Als je naast je winkel een webshop hebt kan je natuurlijk wel alle fans van de betreffende pagina in heel Nederland pakken.

Targeten op concurrenten en merken die je verkoopt

 

Mini training adverteren op Facebook. Vraag 'm gratis aan

Ben je benieuwd aan welke doelgroepen je nog meer kan adverteren? Wil je weten hoe je voor een zo laag mogelijk bedrag adverteert? Ik heb een mini training over adverteren op Facebook gemaakt. Daarin laat ik je zien hoe ik samen met 3 verschillende modewinkels Facebook advertenties heb opgezet, hoeveel klanten het voor elke opgeleverd heeft en -niet onbelangrijk- wat het adverteren deze winkels gekost heeft?

Vraag dan gratis mini training “3 succesverhalen van modewinkels die klanten binnen halen met Facebook advertenties” aan.

Ik laat je van 3 klanten van mij zien hoe we het gedaan hebben. Stap voor stap zodat jij -vandaag nog- precies het zelfde kan doen.

Klik hier en vraag gratis mijn mini training aan

 

Mini training FB adverteren

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

4 reacties op “Kan je Facebook advertenties tonen aan de fans van andere pagina’s? (Bijvoorbeeld die van je concurrent)

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.