Latest Blogposts

3 gratis apps waarmee je supersnel een diashow voor Instagram maakt

Het valt me elke keer weer op: diashows werken zo ontzettend goed voor modewinkels! Plaats jij nog geen diashows, dan moet je daar zeker snel mee beginnen.

De kans dat je mensen naar je winkel krijgt d.m.v. een diashow is namelijk vele male groter, dan dat je een bericht plaatst met een foto.

Op Facebook kan je een diashow maken als je een nieuw bericht maakt. Instagram heeft deze functie helaas niet.

Hier is een oplossing voor! Ik heb 3 gratis apps voor je waarmee je super makkelijk een diashow maakt voor Instagram.

Binnen een paar minuten ben je klaar. In deze Facebook Live uitzending laat ik per app zien hoe je er een diashow in maakt. Kan je zelf kiezen welke je het fijnst vindt werken.

 

 

De 3 apps die ik in de video laat zien

 

Slideshow
Deze app is voor de iPhone. Voor Android kan je deze vergelijkbare app gebruiken.

 Videoshop
Deze app is voor zowel iPhone als voor Android

 Flipagram
Deze app is voor zowel iPhone als voor Android

 

Hoe werken deze apps?

Voordat je de diashow maakt moet je eerst afbeeldingen maken die je gaat gebruiken. De afbeeldingen die ik zelf gebruik in de video (zoals de 2 hieronder) heb ik gemaakt in Canva. Canva kan je gratis gebruiken en is een heel fijn programma om meerdere afbeeldingen te maken die qua layout het zelfde zijn.

Als je afbeeldingen gedownload hebt moet je ze naar je telefoon of iPad sturen. Ik doe dat zelf meestal door een mail naar mezelf te sturen.

Als de afbeeldingen op je telefoon of tablet staan kan je beginnen. Je opent 1 van de apps en vervolgens upload je de afbeeldingen. De app maakt daar zelf een video van. Je kan de snelheid van de dia's aanpassen en instellen hoe je de overgang wil van de ene naar de andere dia.

Voor de snelheid raad ik je 1-2 seconden aan. Hoe rustiger de dia, hoe sneller je 'm kan laten verspringen.

Hoe rustiger geldt ook voor de overgangen tussen de dia's. Laat ze gewoon verspringen zoals bij een diashow op Facebook. Bewaar alle andere overgangen voor je privé foto's.

Als de app de video heeft gemaakt kan je 'm het beste eerst opslaan op je telefoon. En dan pas op Instagram plaatsen. Hiermee voorkom je dat je weer over nieuw kan beginnen als je net een telefoontje krijgt of als er een klant binnen loopt.

De video’s die je met deze apps maakt kan je natuurlijk gebruiken voor Instagram, maar ook voor Facebook.

Ik ben heel benieuwd naar jouw diashows. Heb je een diashow op Instagram gezet tag me dan even: @mirjamvanrees

Heb je vragen over deze apps? Stel ze hieronder!

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “3 gratis apps waarmee je supersnel een diashow voor Instagram maakt

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.