Latest Blogposts

7 redenen waarom je NIET moet adverteren via de blauwe knop onder je Facebook bericht

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik zie dat heel veel modeondernemers nog steeds op de verkeerde manier adverteren op Facebook. Ze maken hun advertenties via de blauwe knop onder hun Facebook bericht. Herkenbaar? Doe jij het ook zo?

Het is zo zonde om op deze manier te adverteren want je betaalt hierdoor te veel voor je advertenties en je bereikt ook nog eens te weinig mensen waardoor je nauwelijks extra klanten in je winkel krijgt. De enige die hier echt blij van wordt is Facebook, want die krijgt weer een heleboel geld in het laatje.

Er is een veel betere manier om te adverteren. Deze manier gaat je geld schelen en je bereikt er ook nog eens veel meer mensen mee. Ik ga je er zo meer over vertellen.

adverteer-niet-via-de-blauwe-knop-onder-je-facebook-bericht

Omzetplus van 21% voor de damesafdeling

Een week of twee geleden starte ik met een nieuwe coachklant. Zij heeft een winkel in dames- en herenkleding in het zuiden van het land. Toen ze met mij begon adverteerde ze al geruime tijd op Facebook, maar het leverde haar nog steeds niet veel extra klanten op. Terwijl ze elke maand toch een aardig bedrag kwijt was aan advertentiekosten.

Eigenlijk deed ze maar wat qua adverteren. Ze had ook niet echt een plan. Ze klikte een paar keer per week op de blauwe knop onder één van haar Facebook berichten. Dat was voor haar dé manier om te adverteren.

Ik heb haar nu geleerd hoe je adverteert via het gratis hulpprogramma de Power editor. Ze merkt nu al verschil. Ze bereikt met haar advertenties opeens 5x zoveel mensen en ze ziet nu ook veel meer mensen in haar winkel. Afgelopen week had ze voor de damesafdeling een plus van 21% en voor de heren een plus van 12%.

Ga alsjeblieft ook adverteren via de Power editor

Als jij ook adverteert via de blauwe knop onder je Facebook berichten wil ik je met klem verzoeken om daarmee te stoppen. Ik wil dat je voortaan alleen nog maar gaat adverteren via de Power editor. Je zal zien dat je daar heel blij van gaat worden.

De Power editor is een gratis hulpprogramma van Facebook. Als je via dit programma adverteert bereik je veel meer mensen in 1x, je bent goedkoper uit en het levert je enorme tijdwinst op. Ik raad AL mijn klanten aan om te adverteren via de Power editor. Ze mogen van mij geen eens meer via de blauwe knop adverteren 😉

Nog niet overtuigd? 7 redenen waarom je NIET moet adverteren via de blauwe knop onder je Facebook bericht

Misschien ben jij nog niet helemaal overtuigd en denk je: “Laat Mirjam maar kletsen. Ik blijf lekker adverteren via de blauwe knop”. Ik heb daarom 7 redenen op een rijtje gezet waarom je van mij NIET meer mag adverteren via de blauwe knop onder je Facebook berichten.

niet-meer-adverteren-via-de-blauwe-knop-onder-je-facebook-bericht

1.  Als je adverteert via de blauwe knop onder je bericht kan je maar aan 1 doelgroep tegelijk adverteren

Aan 1 doelgroep adverteren betekent dat maar heel weinig mensen bereikt met je advertentie. Als je aan je fans adverteert kan je nog wel de vrienden van je fans meepakken. Maar daarna houdt het op.

In de Power editor daar in tegen kan je aan net zo veel doelgroepen als je wil adverteren. Die ene advertentie kan je dus op het zelfde moment aan wel 5 of desnoods 10 doelgroepen laten zien. Daarmee ga je scoren!

De modezaken die ontzettend succesvol zijn met adverteren op Facebook laten hun advertentie telkens aan ongeveer 5 doelgroepen tegelijk zien. Bijvoorbeeld aan 2 doelgroepen die hun winkel al kennen, zoals aan de eigen fans en aan hun klantenlijst. Daarnaast adverteren ze aan 3 koude doelgroepen. Mensen die op dit moment nog geen klant zijn. Hiervoor kan je de vrienden van je fans nemen, een vergelijkbare doelgroep van je fans en nog interessanter een vergelijkbare doelgroep van je klantenlijst.

Als je aan deze 5 doelgroepen tegelijk adverteert bereik je zowel je bestaande klanten als ook heel veel nieuwe klanten. Natuurlijk is adverteren op deze manier duurder, maar het zal je ook veel meer verkopen opleveren.

1-adverteer-aan-5-doelgroepen-tegelijkertijd

2.  Je kan via de blauwe knop geen doelgroepen uitsluiten

Dit geintje kost je geld. Stel dat je adverteert aan vrouwen in jouw woonplaats dan pakt hij automatisch ook de vrouwen mee die al je pagina hebben geliked. Dat is natuurlijk zonde. Want die dames bereik je al als je aan je eigen fans adverteert. Aan je eigen fans adverteren is super goedkoop, maar nu moet je opeens voor deze dames de hoofdprijs betalen. In de Power editor kan je je eigen fans uitsluiten.

Ik leer mijn klanten om dit bij ALLE doelgroepen te doen behalve natuurlijk als je aan je fans adverteert.

2-sluit-doelgroepen-uit

3.  Via de blauwe knop ben je beperkt in de looptijd van je advertentie

Je kan alleen maar kiezen uit: 1 dag, 4 dagen en 7 dagen. Ik heb veel klanten die alleen ‘s avonds adverteren. Zij weten dat hun klanten overdag toch nauwelijks op Facebook zitten. Voor hen is veel goedkoper om alleen ‘s avonds te adverteren. Via de Power editor kan dat. Je kan er ook voor kiezen om alleen te adverteren tijdens het ontbijt en ‘s avonds. Of alleen op donderdag t/m zondag. Net wat jij wil.

3-looptijd-van-je-advertenties-instellen

4.  Via de blauwe knop kan geen button aan je advertentie toevoegen

Via de Power editor kan dat wel. Je kan bijvoorbeeld een button met ‘shoppen’ aan je advertentie toevoegen. Met name bij winkels met een webshop blijkt dit goed te werken. Mensen klikken vaak eerder op zo’n advertentie omdat ze weten dat ze direct in je webshop terecht komen.

4-knop-toevoegen-aan-je-advertentie

5.  Je hebt niet de mogelijkheid om je advertentie alleen op mobiele apparaten te laten zien

Ook dit gaat je weer geld kosten. In de Power editor heb je die keuze wel. Steeds meer mensen kijken Facebook alleen nog maar op hun telefoon. Je zou er daarom voor kunnen kiezen om je advertenties alleen nog maar op mobiele apparaten te tonen. Als je alleen adverteert op mobiel ben je vaak goedkoper uit en je advertentie zal ook nog eens vaker vertoont worden. Facebook hoeft immers niet meer te kiezen tussen mobiel en computer.

5-alleen-adverteren-op-mobiele-apparaten

6.  Via de blauwe kan je slecht je budget instellen

Je vult alleen het totaalbedrag in. In de Power editor kan je veel exacter opgeven wat je advertentie mag gaan kosten. Je kan zelfs opgeven wat je max. wil betalen voor een klik of like. Als je dit goed instelt bespaar je wederom kosten.

6-budget-voor-je-advertenties-instellen

7.  Als je adverteert via de blauwe knop kan je niet vooraf al je advertenties voor die week maken

In de Power editor kan dat wel. Ik leer mijn klanten hoe ze al hun advertenties voor de komende week in 1x klaar kunnen zetten. Elke advertentie loopt 1-2 dagen en hup dan komt de volgende. Omdat elke advertentie ook nog eens aan 5 doelgroepen vertoond wordt bereiken ze mega veel mensen en zien ze het resultaat meteen terug in hun winkel. Echt gaaf!

7-advertenties-voor-de-hele-week-vooruit-maken

Als je eigenwijs bent mag je van van mij doorgaan met adverteren via de blauwe button onder je berichten. Maar realiseer je dat je niet alleen geld weggooit, maar dat je ook kansen laat liggen om meer mensen te bereiken en dat je ook nog eens veel tijd verspild. En volgens mij kan je die drie best goed gebruiken. Toch?

De link naar de Power editor: www.retailfans.nl/power-editor

Heb je je al aangemeld voor mij NIEUWE GRATIS online workshop over adverteren op Facebook?

fb-promo-webinar-hoe-maak-je-facebook-advertenties-waarvan-je-doelgroep-zo-hebberig-wordt-dat-ze-meteen-de-fiets-of-auto-pakken-en-naar-je-winkel-komen-2

Wil je leren hoe je Facebook advertenties maakt waarvan je doelgroep zó ‘hebberig’ wordt dat ze metéén de fiets of auto pakken en naar je winkel komen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwe online workshop over adverteren op Facebook. Deelname is volledig gratis! Je volgt de workshop gewoon via je eigen computer of telefoon. Hij duurt max. 1,5 uur.

  • In deze workshop ga ik vertellen hoe je "hebzucht" creëert met je advertenties. Waar moet een goede advertentie aan voldoen. Wat voor foto's gebruik je? Wat voor tekst zet je er in?
  • Ik vertel je ook hoe je er voor zorgt dat mensen na het zien van je advertenties de fiets of de auto pakken en naar je winkel komen.
  • Ik laat je zien welke 5 doelgroepen je moet pakken voor je advertenties en hoe je heel veel geld en tijd bespaart bij het maken van je advertenties (met live demo hoe je ze maakt in de Power editor!)
  • Ook geef ik je een kijkje achter de schermen bij een aantal modezaken die ontzettend succesvol zijn met adverteren.
  • En je kan tijdens de workshop via de chat vragen aan mij stellen.

Deze workshop wil je niet missen! Schrijf je nu meteen in voordat je het weer vergeet.

>>Klik hier om je aan te melden voor dinsdag 8 november 9:00 uur

>>Klik hier om je aan te melden voor woensdag 9 november 19:30 uur

Tot gauw!

P.s. mijn online workshops lopen gauw vol. Meld je daarom meteen aan, want per workshop heb ik maar plek voor 100 man.

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

5 reacties op “7 redenen waarom je NIET moet adverteren via de blauwe knop onder je Facebook bericht

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.