Latest Blogposts

Hoe maak je in Canva een diashow voor Instagram? Voor in je stories en in je berichten

Plaats jij regelmatig diashows op Instagram? In bijvoorbeeld je stories of in je berichten. Ik raad je aan om dit wel te doen.

Een diashow is een filmpje waarbij je achter elkaar meer foto's ziet. Bijvoorbeeld van allemaal items uit een nieuw binnengekomen levering. Een soort mini catalogus.

Laat ik eerst even beginnen waarom het slim is om regelmatig een diashow op Instagram te zetten.

Stories: losse foto's vs diashow

Als je bijvoorbeeld 5 losse foto’s in je stories zet heb je kans dat de kijker na 2 foto’s weg swipt. Dan heb jij nog zulke foto's geplaatst van hele gave items, maar dat heeft degene dan niet gezien. Beetje jammer!

Als je een diashow in je stories zet, met daarin bijvoorbeeld 12 foto's van ook weer die binnengekomen levering, begint hij meteen te spelen. Voordat iemand weg wil swipen heeft hij toch die hele levering gezien. En dat is wat je wilt.

Tijdlijn: losse foto's vs diashow

Als je een bericht in de tijdlijn plaatst met meerdere foto's ziet niet iedereen dat daar meerdere foto’s in zitten. Die mensen missen dat dan. Maar ook zijn we zo gewend om, op een lekker, tempo door de tijdlijn te scollen dat we wel zien dat er meerdere foto's in staan, maar toch onbewust door scrollen. Ook deze mensen zien al jouw andere foto's niet.

Met een diashow heb je dit niet. In een paar seconden dat iemand langs jouw bericht scrollt ziet hij meteen al jouw foto's. Die diashow begint nl. direct af te spelen zodra iemand langs jouw bericht komt.

Natuurlijk hoef je niet elke keer een diashow te maken, dat zou ook weer saai worden. Maar wissel het af. Dat geldt niet alleen voor je tijdlijn, maar plaats zo nu en dan ook een diashow in je stories.

Een diashow maken (zonder dat het veel tijd kost)

Op Instagram kan je niet zelf zelf een diashow maken. Daar heb je een extern programma of app voor. Ik gebruik hier Canva voor.

Ik heb 2 video's opgenomen voor je waarin ik laat zien hoe je echt supersnel een diashow voor je Instagram stories en voor je tijdlijn maakt. Meteen op de goede maat, zodat je niet onthoofde foto's krijgt? In de 1e video laat ik het zien op je computer en in de 2e video in de Canva app.

 

 

 

 

 

Heb je je al aangemeld voor mijn gratis masterclass over Instagram?

De masterclass is op dinsdag 21 september. Je kan kiezen uit 9.30 uur of om 19.30 uur. Te volgen vanuit je winkel, in de auto of thuis lekker op de bank. Aanmelden is volledig gratis. Dit is de aanmeldlink.

De gratis masterclass is speciaal voor jou als je nu nog onder de 1000 Instagram volgers zit en heel snel wil groeien naar 1000 of meer volgers. Ik laat je ziet wat je "moet" doen en hoe je vervolgens van al die volgers ook klanten maakt. Op een manier dat het je heel weinig tijd kost, want je hebt het immers druk genoeg.

 

 

Credit voor de foto's: Bibi's Boutique.

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “Hoe maak je in Canva een diashow voor Instagram? Voor in je stories en in je berichten

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.