Latest Blogposts

Hoe maak je een inschrijfbox voor je e-maillijst op Facebook

Wist je al dat je Facebook ook kan gebruiken om aan e-mailadressen te komen? Waarschijnlijk niet. Want ik zie het namelijk nog heel weinig winkeliers doen.

Als je slim bent dan zorg je er voor dat al die mensen die je pagina geliked hebben -en dus geïnteresseerd zijn in je winkel- op je e-maillijst krijgt.

Facebook berichten worden immers maar door een klein percentage van je volgers echt gelezen.

En een deel van je volgers krijgt je berichten überhaupt niet te zien. Dat is zonde.

Stuur je je volgers daar in tegen regelmatig e-mails, dan zullen mensen veel eerder je berichten zien en daadwerkelijk ook lezen.

En...nog belangrijker: mensen ondernemen veel eerder actie om naar je winkel te gaan. Jij hebt ze immers daar (bijna) persoonlijk voor uitgenodigd. Althans dat idee hebben ze.

 

Maar hoe krijg je mensen nou zover dat ze zich inschrijven?

Niet door te vertellen dat ze zich moeten inschrijven voor je nieuwsbrief. In deze tijd werkt dit niet meer.

Je zal ze eerst moeten verleiden met een aanlokkelijk cadeautje. Iets dat onweerstaanbaar is en ze meteen willen hebben. De gratis weggever.

Je maakt iets digitaals (of iets fysieke, maar dat is logistiek wat onhandig) wat je gratis weggeeft. Mensen komen op dat cadeautje af, geven hun naam en e-mailadres en kunnen jouw cadeautje direct downloaden. Helemaal gratis. Wie wil dat nou niet?

Tevens schrijven ze zich hiermee in voor je nieuwsbrief. En komen dus zo op je e-maillijst terecht.

Waarna jij hun regelmatig kan mailen met waardevolle informatie (waarin je je expertise laat zien en ze hebberig maakt voor je producten) en af en toe een verkoopmail.

 

Inschrijfbox plaatsen in een Facebooktab (met stappenplan)

Facebook-tabs-Meker-Wonen

Eigenlijk is het heel simpel.
Op Facebook heb je tabs.

Dat zijn die vierkantjes waar ook je foto's in staan.

Facebook heeft de mogelijkheid om extra tabs aan te maken. Zoveel je wilt. De eerste 4 tabs worden getoond. De rest alleen als je de tabs open klikt. je kan de tabs zelf in volgorde zetten. De belangrijkste eerst natuurlijk!

En zeg nou zelf: als jij een tab ziet (bij de eerste vier) met een gratis cadeautje ga je dan ook niet er onmiddellijk op kikken Vast wel. Jouw volgers zeker ook!

Een tab is niets meer dan een plaatje met tekst dat je iets gratis weggeeft. Klik je daarop, dan kom je op een pagina binnen Facebook met een inschrijfbox die in verbinding staat met je Autoresponder.

Iedereen die daar zijn voornaam en e-mailadres achterlaat komt onmiddellijk terecht op je e-maillijst. Zonder dat jij daar iets voor moet doen. En je autoresponder zorgt er ook voor dat je inschrijver onmiddellijk het cadeautje in zijn e-mailbox heeft.

Een van mijn favoriete middelen om zelf tabs voor Facebook te maken is ThunderpennyBinnen 2 minuten heb je hiermee een tab gemaakt met daarin je inschrijfbox voor je mailinglijst.

 

In deze video laat ik zien hoe je een Facebooktab aanmaakt

 

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Nog even de stappen die je moet doorlopen

1. Gratis weggever maken. De allereerste stap is een gratis weggever maken - een cadeautje dat je specifiek maakt voor het verzamelen van inschrijvers.

2. Inschrijfbox Autoresponder aanmaken.
 Maak een aantrekkelijke inschrijfbox in je Autoresponder. Afmeting: max. 810 pixels breed, hoogte kan je zelf bepalen.

3. Maak een Facebook tab. Begin hier https://apps.facebook.com/static_html_plus/

4. Kopiëer code Autoresponder. Plak de code van de inschrijfbox uit je Autoresponder in de tab.

5. Maak een plaatje voor de tab. De gratis programma's PicMonkey en Pixlr.com zijn heel handig om snel een plaatje te maken of om foto’s te bewerken. Afmetingen voor het tabplaatje: 111 pixels breed x 74 pixels hoog en van max. 1 MB. Sla het plaatje op als JPG, GIF of PNG bestand.

6. Promoot je gratis weggever aan je volgers.
 Zet een bericht met foto op  je tijdlijn waarin je je gratis weggever aanbiedt. Zet daar de link naar de tab bij. Hoe je aan die link komt zie je in de video.

Hier kan je de inschrijfbox van RetailFans op Facebook bekijken

 

Heb je een Facebook tab gemaakt met je gratis weggever?

Plaats de link hieronder, zodat ook andere winkeliers hier van kunnen leren.
Als je vragen hebt over het aanmaken van zo'n tab zet ze dan hier ook neer.

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

2 reacties op “Hoe maak je een inschrijfbox voor je e-maillijst op Facebook

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.