Latest Blogposts

Hoeveel tekst mag de afbeelding van mijn Facebook advertentie hebben?

De afbeelding in  je advertentie moet voldoen aan onze algemene Advertentierichtlijnen. Dat betekent dat je afbeelding maar voor 20% uit tekst mag bestaan. Dus als je een foto gebruikt mag je daar wel tekst over heen zetten, maar 4/5 van de foto moet zonder tekst zijn. Facebook wil namelijk dat je werkt met 1 á 2 pakkende zinnen. Je kan boven en onder de afbeelding wel nog meer tekst kwijt. Zelfs wel een aantal zinnen. Toch wil ik je aanraden om de tekst zo beknopt mogelijk te houden.

Facebook heeft een heel handige tool waar je kan zien of je binnen de 20% tekst blijft. Foto uploaden en hokjes tellen. Deze tool is trouwens ook handig voor je omslagfoto, want daar geldt de zelfde regel.

Rasterhulpmiddel in Facebook

  • Ga naar het rasterhulpmiddel.
  • Upload de afbeelding die je voor je advertentie wilt gebruiken
  • Je ziet een raster raster van 5 x 5 hokjes met daarin je afbeelding
  • Klik nu op elk hokje wat tekst bevat. Als er in zes of meer hele vakjes tekst aanwezig is, heeft de afbeelding waarschijnlijk meer dan 20% tekst en je hebt dan grote kans dat Facebook de advertentie afkeurt
  • Als je afbeelding meer dan 20% tekst heeft dan kun je je tekst in de afbeelding aanpassen en het nogmaals testen

Facebook gebruikt een soort gelijk raster zelf ook om je advertentie goed te keuren.

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

3 reacties op “Hoeveel tekst mag de afbeelding van mijn Facebook advertentie hebben?

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.