Latest Blogposts

Hoe maak je een Facebook advertentie account?

Voordat je kan adverteren op Facebook moet je eerst een advertentie account maken. Hier vul je je rekeningnummer(s) in zodat Facebook het verschuldigde bedrag van je rekening kan incasseren.

In je advertentieoverzicht kan je continue zelf inzien hoeveel je kwijt bent aan adverteren.

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je je rekening(en) toevoegt.

 

 
1. Ga naar https://www.facebook.com/adsmanager

2. Klik op Facturatie > Betalingsmethoden

Hoe-maak-je-een-Facebook-advertentieaccount-stap1

 

 

3. Je moet nu meestal je Facebook wachtwoord invullen

4. Klik op ‘ betalingsmethode toevoegen.’

Hoe maak je een Facebook advertentieaccount-stap4

 

 
5. Kies de betalingsmethode. Als je een creditcard hebt is dat het gemakkelijkste, want dan wordt je advertentie account meteen goedgekeurd. Ook met PayPal is het zo gepiept, maar als je nu beiden niet hebt kun je kiezen voor Automatische Incasso.

De goedkeuring van je account kan dan enige dagen en soms zelfs een week in beslag nemen. Bij mij was het overigens dezelfde dag nog goedgekeurd. Voor wat betreft de Facebook-advertentiebon, ik weet op dit moment niets over bonnen die uit worden gegeven voor Facebookadvertenties, maar je weet maar nooit of jij er een in handen krijgt. Op die bon staat dan een code, die je kunt gebruiken om de bon als betalingsmethode toe te voegen.

6. Als je kiest voor creditcard, vink dan ‘ creditcard’ aan, vul dan je creditcard gegevens in en klik op verzenden Je krijgt snel een bevestiging per e-mail.

Hoe-maak-je-een-Facebook-advertentieaccount-stap6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Als je kiest voor Automatische Incasso, vink je die mogelijkheid aan en klik op ‘doorgaan’. Vul alle gevraagde gegevens in en klik op ‘bevestigen’.

een-Facebook-advertentieaccount-stap7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
8. Je krijgt dan een scherm waarin je een formulier kunt downloaden.

een-Facebook-advertentieaccount-stap8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
9. Je krijgt het formulier ook nog later toegemaild. Dit formulier moet je printen, ondertekenen, inscannen en mailen naar: dd-mandates@fb.com

10. Als je de e-mail hebt ontvangen met de bevestiging van de ‘ financieringsbron’ kun je beginnen met adverteren!

 

 

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

1 reacties op “Hoe maak je een Facebook advertentie account?

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.