Latest Blogposts

De makkelijkste manier om foto’s van je telefoon naar je computer te krijgen (en andersom)

Vind jij het ook zo’n gedoe om foto’s die je met je telefoon gemaakt hebt naar je computer te krijgen? Of wil je juist foto's vanaf je computer naar je telefoon hebben? Ook dit is vaak veel gedoe. Ik heb een hele handige oplossing voor beide problemen.

Misschien herken je dit wel: je hebt foto’s gemaakt van nieuw binnengekomen setjes en die foto’s moeten vervolgens naar je computer. Je vindt het nou eenmaal fijner om de boel in te plannen op je computer, dan op je telefoon. Je hebt je computer ook nodig als je op Facebook een diashow wil maken, want dat kan helaas niet in de Facebook app.

Wat een gedoe elke keer...

Maar wat een gedoe om elke keer die foto’s naar je computer te krijgen. Je verstuurt ze via de mail, maar elke keer kan je maar een paar foto’s sturen, anders verzendt de mail niet.

Het kan ook andersom. Je download op je computer foto’s van fabrikanten, maar het maken van je Facebook berichten doe je veel liever op je telefoon. Ook dan loop je tegen hetzelfde probleem aan.

Is hier een veel slimmere oplossing voor?

Ja die is er zeker! Het kan echt veel makkelijker.

In dit artikel laat ik zien hoe je super eenvoudig je iPhone foto’s naar je Windows computer stuurt.

Daarnaast laat ik ook zien hoe je met een Android telefoon je foto’s naar je Windows computer stuurt.

Heb je een iPhone en een Apple computer? Dan hoef je niet verder te lezen. Dan kan je met 1 klik via Airdrop je bestanden heen en weer versturen. Moet je alleen wel even zorgen dat op beide apparaten de Wifi en Bluetooth aanstaat en je data op je telefoon moest juist uit staan.

 

Je hebt een iPhone en een Windows computer

 1. Download het programma iCloud voor Windows via de Apple website en installeer het programma op je computer.
 2. Herstart je computer.
 3. Open het programma iCloud for Windows wanneer het niet automatisch opstart.
 4. Vul vervolgens je Apple ID en het bijbehorende wachtwoord in.
  Geen idee wat je Apple ID en wachtwoord is? Ga naar de instellingen op je iPhone en klik bovenaan op je naam. Je ziet dan een e-mailadres. Dat is je Apple ID. Als je je wachtwoord niet meer weet kan je daar meteen een nieuw wachtwoord aanmaken.
 5. Vink de iCloud diensten aan die je op je pc wilt gaan gebruiken (zie afbeelding hieronder). Druk daarna op ‘Toepassen’. In principe hoef je alleen de optie “foto’s’ aan te vinken.
 6. Let op: vergeet niet om iCloud fotobibliotheek in te schakelen op je iPhone of iPad, zodat alle foto’s en video’s gesynchroniseerd worden met je computer. Hoe doe je dat? Ga op je telefoon naar ‘instellingen” en zoek de foto app op. Zet bij iCloud foto’s het schuifbalk op groen.

Waar verschijnen je iCloud foto’s in Windows?

Als je iCloud for Windows hebt ingesteld, verschijnt er in de zijbalk van de Verkenner een nieuwe map genaamd iCloud photos. Hierin komen al je iPhone foto’s. Het kan even duren voordat alle foto’s en video’s gesynchroniseerd zijn.

Foto’s die je op je computer in het mapje Upload plaatst, worden vanzelf geupload naar je iCloud-fotobibliotheek zodat je er op je telefoon ook bij kan.

Je hebt een Android telefoon en een Windows computer

 1. Als de app “Google foto’s” niet standaard op je telefoon staat download ‘m dan..
 2. Ga naar de app en klik op het streepjes menu bovenaan. Ga vervolgens naar “Instellingen” en schakel Google Drive in. Al je foto’s worden vanaf nu ook bewaard in Google Drive.
 3. Klik daarna op je computer op deze link en klik op “Persoonlijk”. Hiermee download je de computer versie van Google Drive.
 4. Klik op Akkoord en downloaden.
 5. Start de installatie door op het gedownloade bestand te klikken.
 6. Druk “Ja” om de installatie van Google Drive te starten.
 7. Doorloop de installatiestappen.
 8. Tijdens het installeren kan je aangeven dat Google Drive alleen gebruikt mag worden voor je foto’s. Het voordeel daarvan is dat de gratis 15GB volledig beschikbaar komt voor je foto’s. Als jij ook documenten wil opslaan in Google Drive, dan kies je hier niet voor.
 9. Na de installatie van Google Drive is er in de verkenner een map aangemaakt die heet Google Drive. Open je die map dan zie je een map met je foto’s en video’s. Het kan trouwens wel even duren voordat alles gesynchroniseerd is.

 

Andere opties

Gebruik je liever Dropbox of een andere Cloud opslag? Dropbox kan je ook in je verkenner zetten, werkt vrijwel hetzelfde. Van andere programma’s durf ik het niet te zeggen. Kwestie van uitproberen.

Mirjam heeft sinds 2012 honderden modezaken geholpen aan structureel meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Instagram & nieuwsbrieven. Mirjam studeerde modevormgeving aan de modeacademie Marja van Riel in Rotterdam en daarna modevormgeving aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Ze heeft voor diverse modemerken gewerkt als ontwerper/ stylist en 10 jaar op de winkelvloer als verkoper, inkoper & bedrijfsleider. Ook heeft zij een webshop voor de winkel opgezet en gerund.
Meer over

0 reacties op “De makkelijkste manier om foto’s van je telefoon naar je computer te krijgen (en andersom)

Plaats een reactie


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.